HemAktiviteterOm SalemMediaKontaktSerier och satsningar

Ungdomsgården Lyktan

Skidläger till Alebacken

Den 19 februari anordnar Lyktan en skidresa ihop med Ungdomshuset i Vänersborg och Leader Göta älv.

Det kommer bli en sjukt rolig och billig sportlovsdag för alla som gillar skidor och snowboard!
Pris:
50:-
Då ingår buss och liftkort. (Och hyra om du behöver det. Men har du egen utrustning så ta med det för det blir trångt i bussen :))
Betalning sker i kiosken på Lyktan eller Ungdomshuset i Vänersborg senast 14 februari.

Avgång:
10:45 från rececentrum i Vänersborg.
11:00 från ica Älgens parkering, Vargön.

Hemkomst:
Backen stänger 17:00 så vi är hemma strax efter 18:00.

Åldersgräns:
Du måste vara minst 13 år för att hänga med.

Mat:
Ingen mat ordnas på resan så ta med dig matsäck!

Hyra:
Om du behöver hyra utrustning så gå in på www.aleski.se och boka det du behöver. (Men har du egen utrustning så ta med den!)
Kontakt:
Johan Jordeskog
jordeskog@gmail.com
www.alebacken.nu
Öppettider:
- Tisdagar kl. 19.00 - 21.30
- Torsdagar kl. 19.00 - 21.30

Hit till ungdomsgården ”Café Lyktan” är alla som börjat i årskurs 7 välkomna att spela biljard, pingis, fotbollsspel eller Ps3. Eller bara fika, hänga och snacka. Det är en verksamhet som Salemförsamlingen bedriver, med visst ekonomiskt stöd från Vänersborgs kommun.
Till Lyktan kommer ungdomar mellan 12-20 år. Verksamheten fångar upp ungdomar som inte är med i de traditionella föreningarna exempelvis idrott och musik.

Under kvällarna finns caféverksamhet, biljard, bordtennis, fotbollsspel och på sommaren skateboard. En viktig del av det vi gör är att många unga ibland behöver prata om saker som är jobbiga. Oftast handlar det om olika relationsproblem. Att bara få prata med någon "vanlig" vuxen, (som inte har betalt) är många gånger betydelsefullt.

Existentiella frågor, tro, relationer...
Eftersom vi är en kyrka handlar en hel del av samtalen också om existentiella frågor och vi presenterar på ett otvunget sätt vår tro som ett livsalternativ. Vi märker att det finns ett stort behov av att prata om just existentiella frågor.

Lyktan har ca 20 st. ideella arbetare, personer som kommer varje vecka eller minst en gång i månaden. Det handlar om engagerade vuxna som år efter år finns med för att möta ungdomar och deras behov av bekräftelse och stöd. Vi lyckas skapa många goda relationer med ungdomar. Flera av dem hör till de lite stökigare. Det märks att Lyktan har betytt något när ungdomarna kommer tillbaka då de blivit äldre för att träffa oss och prata minnen och berätta hur de har det idag.
Vår målsättning
Vi vill skapa en ungdomsgård där man kan slappna av och känna sig trygg. Vi vill motverka all form av främlingsfientlighet, rasism och mobbing.

Alla som vill vara på Lyktan får bli medlemmar genom att skriva upp sig för ett medlemskort. När man gör det skriver man upp på Lyktans värderingar som gäller både inne på Lyktan och på kyrkans område utanför:

• Vi respekterar varandra
• Vi använder varken droger eller alkohol
• Vi visar tacksamhet gentemot varandra
• Vi visar varandra omtänksamhet
• Vi använder ett vårdat språk
• Vi är ärliga mot varandra
• Vi har alla lika värde

Tisdag 2 September 2014
18 Bön.