Comments are off for this post

Missionsresa till Bangladesh

Just nu är tre av Salemkyrkans medlemmar på missionsresa i Bangladesh tillsammans med organisationen ”Gå Ut Mission”. Där kommer de att predika på en missionskampanj, undervisa pastorer och ledare samt besöka skolhemmet ”Home of Peace” som vi är med och stöder.

Teamet består av Johan Lundgren, Björn Fredriksson och Björn Engelin.

Här på sidan lägger vi varje dag upp nya hälsningar från teamet. Senaste inlägg längst ner. Kom ihåg att Bangladesh ligger fem timmar plus i tid.

MÅNDAG 13 NOV

00:42

Kära vänner! Nu har vi landat i Dhaka efter en tämligen sömnlös natt på planet och väntar på att få våra visum. Vi är förväntansfulla inför vad som ligger framför.

Hälsningar:

Björnligan

07:24

Kära vänner! Undertecknad har nu intagit horisontellt läge efter en lång stund av sittande. Vi fick visum.

När vi kom förbi passkontrollen möttes vi av Mary, Albert Meridhas fru. Hon tog oss med på inrikesflyg åt nordväst, och efter 45 minuters flyg och en timmes bilresa är vi nu framme på Home of Peace. Vi togs emot kungligt här av barnen som sjöng, spelade och dansade oss välkomna hit. Här ska vi tillbringa dagen och natten till tisdag, då vi på morgonen flyger tillbaka till Dhaka. Därifrån ska vi på dålig väg skumpa oss fram till Fulbari, Netrokona, där kampanjen ska hållas.

Bed att Gud drar människor till sig, så att det blir många som kommer till tro när de får höra evangeliet.

Hälsningar:

Björn x 2/Johan

ONSDAG 15 NOV

16:22

Johan Lundgren blev magsjuk på vägen till boendet vi har för kampanjen nära Nektrona. Han hade därför inte möjlighet att vara med på första kampanjmötet ikväll. Björn Engelin höll starkt ett personligt vittnesbörd som ”varm-up” i början av mötet. Anton Karlsson predikade om Jesus och Barabbas. Det blev en stor respons när Anton bjöd in till frälsning. 312 personer gav gensvar på frälsningsinbjudan genom att fylla i uppföljningslappar. Det var uppskattningsvis ca. 350 personer exklusive funktionärer i tältet. Jesus helade ett antal personer i eftermötet.

  Både jag och Björn E. hade upplevt att döva personer skulle få tillbaka sin hörsel vilket Björn E. bad ut framifrån. En man som varit dövstum demonstrerade därefter hur han blivit helad från detta vid vittnesbörden. En kvinna som inte hade kunnat stå upp på sina ben kunde nu det och till och med hoppa. Jesus helade även en högerarm  och en rygg. Vi är lite trötta efter resorna eftersom vägarna här är extremt dåliga och de sämsta Johan Lundgren upplevt under sina år i Bangladesh! Men det härliga kampanjmötet gav oss kraft!

Mvh Björn Fredriksson & team

TORSDAG 16 NOV

19:03

Kära vänner!

Tack för era förböner! Efter att ha pajat ihop fullständigt i kräksjuka på grund av att en hel dag ha skumpat fram på de sämsta vägarna jag upplevt här i Bengalen har jag nu repat mig, och kunde vara med på den andra kampanjdagen.

I år har vi glädjen att få undervisa igen. På kampanjplatsen ligger en nybyggd kyrka, och församlingen som håller till där är 120 år gammal och där håller vi seminarierna.

Hanna från Gå ut mission-teamet började undervisa om Guds kärlek som en grund för arbetet i Guds rike. Mycket bra.

Efter det tog Björn Fredriksson vid och talade om den Helige Andes verk. Han gav flera exempel från sitt eget liv. Björn delade flera kunskapens ord till de församlade. Sedan gick vi alla i teamet runt och bad för var och en. Det fanns en stor längtan bland dem att vara bärare av den Helige Ande och hans gärningar.

Platsen där kampanjen hålls ligger väldigt nära den indiska gränsen. De kampanjansvariga hade kontaktat någon lokal höjdare (poliscef eller något i den stilen) som tog oss med ända till gränsen. Han såg till att få med sig två automatvapenförsedda poliser, en i varje minibuss. I sällskap med dem lämnade vi till fots bangladeshiskt territorium och var inne i ingemansland mellan Indien och Bangladesh. En spännande utflykt.

Efter lite lovsång och bön i ett närliggande hus var det så dags för  kampanjmöte. Lite fler människor hade samlats jämfört med gårdagen. Kvällens predikant var som föregående kväll Anton från Gå ut mission. Han predikade om när Jesus uppväckte Lasarus. Budskapet gick hem och inte mindre än 630 personer bad med i en frälsningsbön! Vi tackar Gud för detta! När kontaktkorten samlats in gick hela teamet upp på estraden och bad för sjuka. En man vittnade om att han blivit helad i levern efter många års sjukdom. En kvinna blev helad efter mångårig värk i benen. En annan kvinna blev helad i höften och knäna. Ytterligare en kvinna upplevde hur Jesus tog bort hennes hjärtproblem. När vi gick ner från estraden för att fara hemåt bad Björn F i all hast för en man med värk i ryggen och värken försvann. Ja, kungars kung besöker verkligen den här platsen vid världens ände.

I morgon undervisar Björn E och undertecknad. Sistnämnde ska också predika i kampanjmötet. Så vi efterfrågar mycket böneverkstad för fredagens aktiviteter.

Guds välsignelse till er alla från era utsända i Bengalen genom Johan, Lal Dari, Lundgren

FREDAG 17 NOV

17:51

Kära vänner!

Tack alla ni som har bett för oss här i Bangladesh! Idag var det bra väder med en del solsken, då vår pastor passade på att få sig lite solbränna!

Idag var det Klara från Gå ut mission (GUM) som tog det första undervisningspasset, och hon undervisade väldigt bra om lärjungaskap. Sedan tog undertecknad vid med undervisning om att vi alla är vittnen som kan använda det vi var och en har upplevt. Efter det bad vi för dem vi undervisat om Andens kraft till att vara vittnen.

Efter vila, spankluering, fotografering och småprat vid en flod där kvinnor samlade ihop grus från botten och sedan förde iland, var det dags för en bönestund innan kvällens möte. Ungefär lika många människor hade sökt sig till området som under gårdagen. Annie (GUM) höll i en ”warm up”. Undertecknad predikade om Jesus som förvandlar liv. Gensvaret på predikan var gott. 613 människor hade bett med i frälsningsbön och fyllt i sina kontaktuppgifter! Hörde jag ett halleluja? Det blir nog trångt i den lilla kyrkan på kampanjområdet!

När kontaktkorten var insamlade gick hela teamet fram på estraden och bad helandebön. Fem stycken kom fram och vittnade om att de blivit av med värk i rygg, mage, och ben. En kvinna vittnade om att hon ikväll blev helad i benen och igår i axeln. Flera räckte upp handen som tecken på helande, men de kom inte upp på estraden och vittnade. Så vår gode Gud gör stora saker, mer än vad vi kan redogöra för.

Vi önskar er alla frid från skördefältet. I morgon ska Björn E undervisa om att be för sjuka. Annie och Anton från GUM ska också undervisa. Pastor Björn ska predika i avslutningsmötet. Bed att Gud får använda dem mäktigt!

/Johan Lundgren

LÖRDAG 18 NOV

18:07

Kära vänner!

Så var det dags att avlägga rapport för den sista kampanjdagen, medan geckoödlan smackar trevligt från  bakom gardinen.

Under den obligatoriska huppeguppupptäcksfärden genom det tropiska landskapet höll Björn E på att lägga en sista hand till sina förberedelser inför sitt undervisningspass. Jag törs nog säga att han upplevde en hel del kamp och nervositet inför sitt framförande.

Väl framme på kampanjplatsen började Annie (GUM) med att framföra en berättelse hon fått en natt av Gud då hon frågade honom vad det innebär att vara ett Guds barn. Det var en fantastisk berättelse som fick ögonen att tåras på fler än mig. Om vi bjuder in henne till Salem får ni också höra den! 😉

Sedan var det då dags för Björn E att hålla sitt seminarium om helande. Han vittnade om egna erfarenheter, tog upp exempel på hur helande går till i Bibeln och bjöd så in de församlade till förbön för helande. När ynglingen som ville ha förbön genast blev helad, var det många som i tur och ordning fick förbön. Bengalerna var också med och lade händerna på dem som ville bli botade. Det blev ett riktigt genombrott och många upplevde hur Gud tog bort den ena krämpan efter den andra. Inte konstigt om Björn upplevde en del kamp under förberedelserna!

Till sist knöt Anton ihop säcken med härlig undervisning som summerade vad de andra seminarierna hade behandlat samt illustrerade hur effektivt man skulle nå ut med budskapet om alla troende vinner en människa för Gud. Sedan när det är gjort, gör alla, både nya och gamla det en gång till, och så vidare. Samlingen avslutades med bön för seminariedeltagarna samt det kommande kvällsmötet.

Efter en stärkande lunch med smaskigt fläskkött gick alla i vårt team ner till floden som rinner alldeles intill kampanjområdet. Flera av oss tog av sig skorna, kavlade upp byxorna och vadade fram och tillbaka i det strömmande men klara och underbart ljumma vattnet medan solen sken på oss från en blå himmel. En verkligt fridfull och naturskön plats.

Kvällsmötet inleddes som vanligt med att lovsångsteamet sjöng flera sånger. De använde harmonium, ett klaviaturinstrument med bälg som man har på ett bord om man spelar stående eller på golvet om man sitter på detsamma. De hade också sådana trummor som låter boing boing och som man ofta hör i indisk musik.

Sedan hölls det tacktal till alla möjliga medverkande. Därefter höll Hanna (GUM) en warm up om hur Gud helat hennes finger när hon fick det sönderklämt i en bildörr. Så var det dags för Björn Fredriksson att predika. Det handlade om den förlorade sonen. Björn predikade med inlevelse om Guds stora kärlek till människan. En tillrest amatörskådespelare fick illustrera den förlorade sonens återkomst till fadershuset och fick ta emot faderns (läs Björns) kindpussar! När åhörarna fått höra om Guds frälsningsplan var det dags för inbjudan. 607 människor fyllde i kontaktkort efter att ha bett med i en överlåtelsebön! Tänk att få dela evangeliet med människor som vill ta det till sig!

Klockan 04:00 bär det av härifrån mot Dhaka. På återhörande kära församling och tack för alla förböner!

/Era utsända i Bengalen genom Johan L

 

Kommentarer är stängt.